Årstidsarrangementer

I Skovlyset fejrer vi årets gang med fester relateret til årstiden. Disse fester er forbundet med mange traditioner og børnene lærer og husker de forskellige årstidsfester.

Fastelavn: Alle kommer udklædet (ingen maske) og i løbet af formiddagen har vi sangled hvor vi synger forskellige fastelavnssange, vi slår katten af tønden, spiser fastelavnsboller og når børnene går hjem får de deres fastelavnsris med hjem (alle børn laver et ris i ugerne op til fastelavn og så tilføjer de voksne lidt godter)

Påskefest: Dagen før besøger vi påskeharens rede og giver den en masse dejlige grøntsager. Næste dag, ved påskefesten, besøger vi igen reden og ser om påskeharen har været der. Vi samler påskeæg sammen, triller æg, hænger vores malede påske æg op på vores juletræ, og når børnene går hjem får alle børnene deres påskeæg med hjem.

Pinsefest: I ugerne op til festen har alle børn lavet fine fugle, dem hænger vi op nede på engen, vi puster sæbebobler og leger forskellige fugle/flyve lege.

Høstfest: Inden vi holder høstfest har vi været på bondegårds besøg, vi har høstet fra vores køkkenhave, og har samlet sammen udfra skoven så vi kan dække et smukt bord og lave noget dejlig mad sammen.

Skt. Micheals fest: Vi hylder de modige riddere der gennem formiddagen skal klarer sig gennem tre forskellige udfordringer – fx forhindringsbane, ringridning og kast over et reb. Alle børn slås til ridder og får et ridder-sværd med hjem.

Lanternefest: I ugerne op til laver alle børn en lanterne og vi synger forskellige sange der knytter sig til lanternefesten. På selve dagen lukker børnehaven allerede kl 15, og festen starter kl 17. Festen er for børn, søskende, forældre, bedste forældre og også tidligere børnehavebørn kommer forbi med deres forældre og er med. Vi starter med et glas varmt saft og et lille teaterstykke for børnene. Her får børnene udleveret deres lanterner, og efterfølgende går vi i samlet flok ud i skoven. Når vi er kommet ud til “den store sten” ude i skoven, synger vi efter Morten Vægter. Måske er vi heldige at Morten er ude og går og har småkager med til alle børnene.

Adventsspiral: Den 1. fredag i december laver vi om formiddagen en adventsspiral bestående af røde æbler med lys i. Alle børn bærer et lys ind og stiller den i spiralen, imens synger vi forskellige julesange og nyder de smukke lys der tændes et efter et. Vi spiser risengrød til frokost. Når I henter jeres barn kan i sammen med barnet gå op og hente et æble med lys i

Lucia: De ældste børn går Lucia optog om eftermiddagen og alle forældre og søskende er inviteret. Efterfølgende er der glog, æbleskiver og julehygge.

117