Praktisk info

Her finder i lidt praktisk info – hent nedenstående som pdf her >> Praktisk info <<

Lånetøj

Vi har begrænset med plads og derfor ikke oceaner af lånetøj. Hvis jeres barn har lånt noget tøj af børnehaven, bedes i returnere det i kasserne ude på det “stor” toilet. Låneflyverdragter og andet låne-overtøj har plads ude i fyrrummet.

Tøj og taske

At gå i børnehave er som at gå på arbejde, det er krævende mens man er igang og man er træt når man kommer hjem. For at hjælpe jeres barn mest muligt til at få en god dag med overskud til det vigtigste – at opbygge venskaber og lege sjove lege, beder vi jer om, og  forventer, at nedenstående altid er iorden.

Madpakken/madkassen

En god madpakke, kan spises alle steder. Klapsammen madder er klart det nemmeste, og faste pålægstyper er nemmere at styre end fx makrelsalat.

Juice, melon og andet frugt kan være rigtig lækkert, men disse søde sager tiltrækker hvepse, så vi anbefaler at dette ikke gives med. En fignestang eller lidt andet tørret frugt er et godt alternativ til den friske frugt. Vi opfordre til at slik (chokolade, mælkesnitte, marsbar og lign.)  ikke er en del af barnets madpakke.

Der findes mange gode madkasser, her er det blot vigtigt at sikre sig at den kan være i tasken, at barnet selv kan åbne og lukke den 🙂

Drikkedunk

Her er det vigtigt at barnet selv kan åbne og lukke den. Eddy Kids fra Camelback  er en fremragende drikkedunk og  kan uden besvær være i sidelommen på den anbefalede rygsæk. Drikkedunken skal indeholde vand.

Tasken og dens indhold

Vi anbefaler Bergans Nordkapp 12L som børnehavetaske. Det er en god idé at sætte en sjov nøglering eller lign. fast på tasken, så barnet nemt kan genkende den samt tydeligt navn (så de voksne også har en chance).

Hvad skal der altid være i tasken

Et fuldt sæt skiftetøj der passer til årstiden i en vandtæt pose (evt en almindelig frysepose med en poseluk). Bruger jeres barn ble, skal der ligeledes altid være minimum tre bleer i en pose.

Derudover bør toplommen indeholde:

Forår og efteråret

En tynd hue og strik vanter

Sommer

Solhat

Vinteren

En varm hue og luffer, samt varme sokker sammen med skiftetøjet

Overtøj til garderoben

Sommer

Sommerjakker evt. blot termojakken (det kan være ret køligt i skyggen), kasket/bøllehat (mod sol og myg), regntøj (kraftigt gummi regntøj fx fra Didrickson, H&M), løbesko med velcro eller lukkede sandaler.

Efterår og forår

Termobukser, termojakke, regnbukser med seler (gerne lidt store), regnjakke (gerne lidt stor), hue, strik fingervanter, gummistøvler og løbesko med velcro.

Vinter

Termobukser, termojakke, regnbukser med seler (gerne lidt store), regnjakke (gerne lidt stor), varm hue, strik fingervanter, luffer, flyverdragt og vandtætte vinterstøvler.

Vi oplever at man sjældent går helt galt i byen ved at købe Didrikson eller Isbjörn flyverdragter og så er det altid en god ide med en reserve i baghånden.

Skiftetøjs kassen

Tøj der passer til årstiden. Vi anbefaler uld undertøj og uldstrømper i de kolde måneder. Dette forhandles fx i bilka og føtex til meget fornuftige priser.

Beklædning til hverdag

Kjoler er rigtig fine, men ikke super praktiske ude i skoven, vi opfordre derfor til at kjoler og nederdele er forbeholdt tiden hjemme i børnehaven.

Strømpebukser er også ret upraktiske. Får man våde sokker, så skal man have alt tøjet af, hvilket kan tage lang tid, og være meget uoverskueligt for barnet.

Bodystockings kan barnet ikke selv lukke og vi anbefaler i stedet underbukser og undertrøjer.

Om sommeren kan det være rigtig varmt, men for at skåne jeres børn for unødig mange myggestik, samt krads fra grene anbefaler vi lange bukser og bluser i skoven, ligesom vi opfordre til at alle børn har lukkede sandaler eller løbesko på i skoven.

I de kolde måneder anbefaler vi lange uld underbukser, langærmede uldundertrøjer og uldstrømper, som inderste lag. Endvidere en ekstra varm trøje (en tyk fleece eller en tyk uldtrøje)

Vi anbefaler ud fra vores erfaringer med hvad der holder bedst, samt ud fra hvad vi ved støtter barnets selvhjulpenhed bedst muligt.

Er man i tvivl, så spørg dig selv:

  • Kan mit barn selv åbne/lukke/tage på? (snørrebånd kan de færreste 4årige binde)
  • Kan mit barn bevæge sig i frit? (Er flyverdragten for lille kan man ikke lege frit)
  • Er det intakt? (hullede gummistøvler er så øv)
  • Beskytter det mit barn optimalt? (klipklapper beskytter ikke mod grene, men det gør lukkede sandaler)
  • Er der tydeligt og synligt navn på?